Om oss

Leja Touring eller “Leja” som det kallas till vardags grundades 1968 i Mölndal av Lennart Jaktlund, bolaget har utvecklats till ett familjebolag med 40 anställda. Leja har fortfarande kontor och verkstad i Mölndal, samt samma ägarfamilj sedan starten. Namnet “Leja” kommer från en sammansättning av Lennart och Jaktlund.
Leja började med att köra färdtjänst med ett fåtal bussar, (se bild i från 1968 vid Gunneboslott). Men har med tiden utvecklats till att bli ett fullservice företag som idag kör allt från idrottsföreningar, skolklasser, pensionärer, nöjesresor, företag samt linjetrafik. Leja har idag en modern vagnpark med 24 bussar.

om_ossLeja är inte bara ett familjeföretag till efternamnet utan familjeandan återspeglar sig i all personal. Service, säkerhet, trevligt bemötande och förståelse är något som våra rutinerade chaufförer ser som självklarheter. För till och med barn vet ju att en busschaufför är en man med glatt humör, eller kvinna för den delen.

Leja ingår sedan 1992 i Buss i Väst, ett samverkansföretag med 35 medlemmar.

Leja har alltid varit noga med att ha god kontroll på sina bussar såväl estetiskt som maskinellt. Kontroller, service och reparationer sker i Lejas egna verkstad där vår mekaniker Bosse huserar.

Leja är ett företag i ständig utveckling, precis som ett busshjul står Leja nästintill aldrig stilla, vagnparken uppdateras löpande med de senaste bussfabrikanterna har att erbjuda. Leja utvecklas också ständigt inom säkerhet, kvalité och miljö då Leja är en del av det samhälle därvilever och verkar.